Postural träning

Postural träning för en bra hållning

Postural träning handlar om att återställa en bra och naturlig hållning. Postural träning ger helt enkelt kroppen rätt förutsättningar att fördela den belastning den utsätts för så att du kan slippa besvär som stelhet, värk eller återkommande skador.

Så går postural träning till

Första gången du kommer för postural träning besök pratar vi kort igenom din bakgrund, dina besvär och mål. Därefter görs en omfattande hållnings- och funktionsanalys. Baserat på denna får du sedan ett individanpassat program med posturalövningar som du regelbundet ska göra hemma (i vissa fall ges också behandling).

Återbesök rekommenderas efter cirka tre veckor, då testar vi kroppen igen för att för att säkerställa att övningarna gett förväntad effekt och du får ett nytt träningsprogram för att komma vidare. De flesta brukar behöva 3-5 besök innan det önskade målet nåtts.

Inför ditt första besök för postural träning

För att analysen ska bli så bra och effektiv som möjligt, vänligen ladda ner och fyll i detta dokument: bakgrund och besvärshistorik Maila det sedan till karin@spiredo.se.

Kostnadsfri hållnings- och rörelseanalys

Vill du veta mer är du välkommen att boka en hållnings- och rörelseanalys. Detta första besök tar ca 30 minuter och är helt kostnadsfritt. Om du därefter är intresserad diskuterar vi vilket upplägg som skulle passa dig och dina mål.

Använd ditt friskvårdsbidrag

Du som får friskvårdsbidrag från din arbetsgivare kan använda det till Postural träning eller rörelseträning. SPIREDO  är anslutet till Actiway samt Epassi/Min Friskvård.