Friskare medarbetare

Postural träning och Rörelseträning för företag

Kontorsarbete och arbete med monotona rörelser och/eller ensidig belastning är en stor bidragande orsak till att många får en dålig hållning. På sikt leder detta ofta till besvär så som migrän, ont i nacke/axlar, återkommande ryggskott, höftproblem eller i värsta fall även depression. Genom att erbjuda postural träning och/eller rörelseträning  kan du som arbetsgivare ge dina medarbetare bästa möjliga förutsättningar att bli, eller förbli, besvärsfria.

Alla aktiviteter genomförs normalt på plats hos företagen, antingen som enstaka aktiviteter eller som en långsiktig friskvårdssatsning. Det är viktigt att alltid utgå från varje företags-, och medarbetares behov, ta kontakt för att diskutera ett lämpligt upplägg.

Några exempel på vad SPIREDO kan erbjuda ditt företag:

•       Föreläsningar/workshops

•       Gruppträning

•       Hållnings- och funktionsanalys

Varför du som företag ska överväga Postural träning och Rörelseträning för dina anställda

Både företaget och de anställda har mycket att vinna på att lära mer om hur hållningen och rörelsemönstret påverkar kroppen och träna för att bibehålla eller återfå en bra hållning och rörelsefrihet. Det är otroligt värdefullt att få verktyg att själv bli och hålla sig besvärsfri. Behovet för symptominriktade åtgärder (som massage eller sjukgymnastik) minskar och både tid och pengar kan sparas.

Enligt motionskoordinatorn på AstraZeneca i Mölndal

”Postural träning stöttar den ”Sustainability People Strategy” vi har inom företaget och kompletterar friskvårdsutbudet på ett bra sätt. Med postural träning får våra medarbetare verktygen att återfå, eller bibehålla, en optimal hållning. Därmed kan de inte bara förbättra den egna idrottsliga prestationen utan får även bättre förutsättningar att klara av det många gånger stillasittande och monotona arbetet. Detta leder till mer energi och minskad arbetsrelaterad frånvaro p.g.a. fysiska besvär.”
/Ewa Björketun, Motionskoordinator AstraZeneca GOT


Resultat och uttalanden från anställda som deltagit i postural träning i grupp

”Superbra kurs och ledare.”

”Mina spänningar i höger skuldra och höft är inte lika påtagliga.”

”Crossfiten går smidigare.”

”Bra om du vill få bukt med obalanser och överkompensationer.”

”Jag har upplevt flera dagar utan smärta.”

”Rörligheten i ryggen blev bättre.”

”Är mindre stel i höfter.”

"Bra vid obalans mellan sidor. Hållningen blir bättre.”


Kontakta SPIREDO